Rauhankävely Helsingissä: Kohtuullisuutta! – Uskonnot kestävää tulevaisuutta rakentamassa

Rauhankävelyn kansikuva

Tervetuloa uskontojen rauhankävelylle Helsingissä YK:n päivänä 24.10.2022 klo 17 alkaen! Vuosittaisesta kävelystä on tullut jo perinne, ja tänä vuonna kävelemme samaan aikaan Helsingissä, Turussa, Oulussa, Tampereella ja Jyväskylässä.

Uskontojen yhteinen rauhankävely on merkki ystävyydestä ja halusta edistää rauhaa Suomessa ja maailmassa sotien ja polarisaation keskellä. Erilaiset uskonnolliset yhteisöt voivat elää sovinnossa rinnakkain ja luoda turvallisuutta yhteiskuntaamme. Kävelyn teemana on tänä vuonna kestävän tulevaisuuden rakentaminen – uskonnoissa vaalitaan kohtuullisuutta suhteessa ympäristöömme ja lähimmäisiimme.

Teema liittyy YK:n tavoiteohjelmaan Agenda 2030, joka pyrkii saavuttamaan YK:n kestävän tulevaisuuden tavoitteet. Sen pyrkimyksenä on poistaa äärimmäinen köyhyys maailmasta ja turvata hyvinvointi ympäristölle kestävällä tavalla. Vaalimalla kohtuullisuutta edistämme rauhan säilymistä.

Lähtö klo 17 Kansalaistorilta, jossa kuullaan eri uskontojen pyhien tekstien ajatuksia kohtuullisuudesta. Kävelemme Aleksanterinkadun kautta Senaatintorille, jossa kuullaan puheenvuoroja uskontojen roolista kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. Osallistujat voivat halutessaan ottaa mukaan ledikynttilän kävelylle.

Puhujat: Helsingin kaupungin apulaispormestari Nasima Razmyar, piispa Sergei, piispa Kaisamari Hintikka, Nuoret Muslimit Helsinki ry (NUMU):n hallituksen jäsen Mariam Rafle ja Suomen YK-nuorten nuoret ja rauha -koordinaattori Sini Al-Fraidawi.

Kaikki uskontojen ja katsomusten edustajat sekä uskonnottomat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Järjestäjänä uskontojen yhteistyöjärjestö USKOT-foorumi yhdessä Fokus ry:n, Nuoret Muslimit Helsinki ry (NUMU):n, Suomen Hindufoorumin, Suomen Ekumeenisen Neuvoston, Kirkkohallituksen ja Suomen YK-liiton kanssa. Kävely on myös osa Ekumeenisen vastuuviikon ohjelmaa.