Rauhankävely Oulussa: Kohtuullisuutta! – Uskonnot kestävää tulevaisuutta rakentamassa

Selite

Tervetuloa uskontojen rauhankävelylle Oulussa YK:n päivänä 24.10.2022 klo 17 alkaen! Vuosittaisesta kävelystä on tullut jo perinne, ja tänä vuonna kävelemme samaan aikaan Helsingissä, Turussa, Oulussa, Tampereella ja Jyväskylässä.

Uskontojen yhteinen rauhankävely on merkki ystävyydestä ja halusta edistää rauhaa Suomessa ja maailmassa sotien ja polarisaation keskellä. Erilaiset uskonnolliset yhteisöt voivat elää sovinnossa rinnakkain ja luoda turvallisuutta yhteiskuntaamme. Kävelyn teemana on tänä vuonna kestävän tulevaisuuden rakentaminen – uskonnoissa vaalitaan kohtuullisuutta suhteessa ympäristöömme ja lähimmäisiimme.

Teema liittyy YK:n tavoiteohjelmaan Agenda 2030, joka pyrkii saavuttamaan YK:n kestävän tulevaisuuden tavoitteet. Sen pyrkimyksenä on poistaa äärimmäinen köyhyys maailmasta ja turvata hyvinvointi ympäristölle kestävällä tavalla. Vaalimalla kohtuullisuutta edistämme rauhan säilymistä.

Kävely alkaa klo 17 Toripolliisi-patsaalta (Torikatu 6) kävelykatua pitkin kauppakeskus Valkeaan (Isokatu 25). Osallistujat voivat halutessaan ottaa mukaan ledikynttilän kävelylle.

Puhujat vahvistetaan myöhemmin.

Tapahtuma on kaikille maksuton ja sopii myös eri ikäisille. Kaikki uskontojen ja katsomusten edustajat sekä uskonnottomat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Tapahtuman järjestää uskontojen yhteistyöjärjestö USKOT-foorumi.

Osoite
Toripolliisi-patsas (Torikatu 6)
Paikkakunta
Oulu
Ajankohta
24.10.2022 klo 17
Alkamisajankohta tapahtumien järjestystä varten
Ma, 10/24/2022 - 17:00
Järjestäjä
Kirkko Oulussa ja USKOT-foorumi
Verkkosivut
https://uskot.fi/2022/09/rauhankavelyt-viidella-paikkakunnalla-ykn-paivana-24-10-kohtuullisuutta-uskonnot-kestavaa-tulevaisuutta-rakentamassa/
Facebook
https://www.facebook.com/events/1339220383275807
Tapahtumakuva