Rauhankävely Jyväskylässä: Kohtuullisuutta! – Uskonnot kestävää tulevaisuutta rakentamassa

Selite

Tervetuloa uskontojen rauhankävelylle Jyväskylässä YK:n päivänä 24.10.2022 klo 17 alkaen! Vuosittaisesta kävelystä on tullut jo perinne, ja tänä vuonna kävelemme samaan aikaan Helsingissä, Turussa, Oulussa, Tampereella ja Jyväskylässä.

Uskontojen yhteinen rauhankävely on merkki ystävyydestä ja halusta edistää rauhaa Suomessa ja maailmassa sotien ja polarisaation keskellä. Erilaiset uskonnolliset yhteisöt voivat elää sovinnossa rinnakkain ja luoda turvallisuutta yhteiskuntaamme. Kävelyn teemana on tänä vuonna kestävän tulevaisuuden rakentaminen – uskonnoissa vaalitaan kohtuullisuutta suhteessa ympäristöömme ja lähimmäisiimme.

Teema liittyy YK:n tavoiteohjelmaan Agenda 2030, joka pyrkii saavuttamaan YK:n kestävän tulevaisuuden tavoitteet. Sen pyrkimyksenä on poistaa äärimmäinen köyhyys maailmasta ja turvata hyvinvointi ympäristölle kestävällä tavalla. Vaalimalla kohtuullisuutta edistämme rauhan säilymistä.

Lähtö klo 17 Kompassilta (Kauppakatu 33). Kuljemme vanhan hautausmaan kautta ja päätämme kävelyn Kansalaistoiminnankeskus Mataraan (Matarankatu 6 A 1), jossa iltateetarjoilu sisätiloissa. Osallistujat voivat halutessaan ottaa mukaan ledikynttilän kävelylle.

Puhujat vahvistetaan myöhemmin.

Kaikki uskontojen ja katsomusten edustajat sekä uskonnottomat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Tapahtuman järjestää uskontojen yhteistyöjärjestö USKOT-foorumi.

Osoite
Kompassi (Kauppakatu 33)
Paikkakunta
Jyväskylä
Ajankohta
24.10.2022 klo 17
Alkamisajankohta tapahtumien järjestystä varten
Ma, 10/24/2022 - 17:00
Järjestäjä
USKOT-foorumi ja Jyväskylän seurakunta
Verkkosivut
https://uskot.fi/2022/09/rauhankavelyt-viidella-paikkakunnalla-ykn-paivana-24-10-kohtuullisuutta-uskonnot-kestavaa-tulevaisuutta-rakentamassa/
Facebook
https://www.facebook.com/events/521030586515792
Tapahtumakuva